Select Page

Vastgoedprogrammering, Gemeente Ede

Werken aan evenwicht tussen vraag en aanbod

 

 

 

De gemeente Ede is ambitieus in haar groeiplannen. En dat is niet vreemd wanneer je kijkt naar de enorme groei die deze stad in de 20e eeuw heeft doorgemaakt. Groei en Ede: ze horen bij elkaar.

De in 2008 ingetreden malaise op de vastgoedmarkt gaat echter ook niet aan Ede voorbij. Net als overal in Nederland stokt de vraag naar nieuwbouwwoningen en ook op het vlak van bedrijfs- en kantoorpanden is een duidelijke stagnatie te merken.

Gezien de actieve rol die de gemeente speelt op het vlak van bouwgrondontwikkeling, zag de gemeente Ede zich genoodzaakt een heldere visie te ontwikkelen op de Edese ontwikkelportefeuille.

Door middel van een heldere analyse van zowel de planvoorraad, de actuele leegstandspercentages en de groeiverwachtingen, is de vastgoedmarkt nauwkeurig in beeld gebracht. Vervolgens is dit beeld doorvertaald in meerdere scenario’s, die ambtelijk en bestuurlijk onderwerp van besluitvorming werden.

Hoewel uitvoering van de resulterende maatregelen uiteraard vaak pijnlijk is, biedt deze vastgoedprogrammering de basis voor een solide, toekomstbestendig vastgoedbeleid voor de komende jaren.