Select Page

Monumentale kazernegebouwen, Gemeente Ede

Dynamische waardebepaling 

 

 

 

De gemeente Ede heeft een drietal, door Defensie afgestoten kazerneterreinen aangekocht. Op deze terreinen zullen de komende jaren in totaal circa 1.800 nieuwbouwwoningen verrijzen. Een deel van de kazernegebouwen wordt daarbij behouden; dit zijn de gebouwen met een monumentale status of anderszins karakteristieke uitstraling. In totaal gaat het om circa 30 gebouwcomplexen.

Op die manier worden de Edese kazerneterreinen bijzondere woongebieden. Dichtbij het centrum van Ede en het NS-Intercitystation, maar ook onderdeel van de Veluwerand. De combinatie van nieuwbouw en markante, voormalige kazernebebouwing zorgt voor een duidelijke identiteit.

Voor elk van de te behouden gebouwcomplexen zal een nieuwe functie moeten worden gevonden. De gemeente Ede zal de gebouwen hiertoe de komende jaren op de markt brengen.

Voor deze verkoopoperatie is een dynamisch waarderingsmodel ontwikkeld. Aan de hand van een uitgebreide set gegevens over het betreffende gebouw, maar ook over het beoogd gebruiksdoel, is het met dit model mogelijk een reële waardebepaling te doen, passend bij uiteenlopende aannemelijke exploitatieplannen.