Select Page

Project- & procesmanagement

 

Het begeleiden van een ruimtelijke ontwikkeling lijkt wel wat op het rangeren van een trein. Staan alle wissels goed? Staan er misschien seinen op rood? Alle wagons in de goede volgorde? Is de locomotief krachtig genoeg?

Er zijn veel factoren die roet in het eten kunnen gooien. Voor het gewenste resultaat is het nodig dat alle betrokkenen goed samen-werken en de voortgang wordt gewaarborgd.

Hoewel de economie duidelijk aantrekt, is voor succesvolle planontwikkeling nog steeds veel creativiteit nodig. Fondsen zijn beperkt en partijen zijn weinig geneigd risico’s te nemen.

Dit vraagt om een extra vaardigheid van de procesmanager: ondernemerschap.

Het gaat niet langer alleen om het schetsen van het gezamenlijk belang; dikwijls zullen ook extra partners moeten worden opgespoord. Daarnaast dient het gedeeld belang niet alleen te worden geschetst, maar ook vertaald in een financieel model met bijpassend plan, contract of aanbestedingsmodel.

Planlogisch rangeert uw trein. Op het juiste spoor, volgens het spoorboekje, met alle wagons in de gewenste volgorde. Inhoud en proces in evenwicht.

Kortom: Plan logisch!

Recente blogs